ТОРИН КОМПЮТЪРС
тотален ремонт на лаптопи

гр. София 1606, ул. Свети Иван Рилски №46
Телефони: 02 9549710, 087 912 8244, 088 945 8404

ПРОБЛЕМИ СЛЕД ЗАЛИВАНЕ НА ЛАПТОПА С ТЕЧНОСТИ

Една от най-често срещаните ситуации на всеки един от нас е да хапваме и пийваме, докато работим с лаптопа си. Нe можем и разбира се няма как да ви кажем, че това е неправилна експлоатация, само защото има някаква малка вероятност да блъснем чашата с течността и тя да се излее върху лаптопа ни. Все пак сме си купили лаптоп за да може той да бъде навсякъде с нас! Но въпреки нашето внимание, често се случва да блъснем чашата с течността и тя да се излее върху лаптопа.

Ако сте заляли лаптопа си с течност веднага направете следното:
1. Моментално изключете адаптора на лаптопа. Не се колебайте дали ще изгубите последно въведената информация, защото има огромна вероятност за загубите не само нея;
2. Веднага извадете батерията от лаптопа. Докато батерията е в лаптопа той винаги функционира, затова батерията трябва да бъде извън него при такива ситуации. Не я връщайте обратно в лаптопа след като той изгасне;
3. Незабавно се обърнете към сервиз на лаптопи и се надявайте да има възможност за отстраняване на проблема.

Важна роля има за проблемите, които възникват при заливане на лаптопите е доколко бързо можете да се обърнете към сервизни специалисти, типа на течността попаднала в лаптопа, включвали ли сте го след заливането и колко бързо сте свалили батерията от лаптопа. И най-важното – не се разстройвайте и не се опитвайте да правите нищо сами – в повечето случаи всяка неправилна стъпка може да навреди повече и да останете без лаптоп. Може видимо да изглежда че всичко е наред, но вътре нещата понякога са доста шокиращи. По-долу можете да видите снимки от дънните платки на лаптопи заляти с течности. На първата се вижда корозирали участъци и дефектирали компоненти вследствие на заливането. На второто изображение се вижда как понякога корозията разяжда цели слоеве от платката и възстановяването може да е вече невъзможно. На последното изображение ще видите какво се случва, когато течността попадне под чипсетите. Това е един от най-тежките случаи за ремонт след заливане с течности.

Blog Single
Blog Single
Blog Single

Затова ако сте заляли вашия лаптоп с някаква течност, не губете време, а посетете веднага сервиз, който би се справил с тези проблеми.

Ако все пак сте решили да изсушите вашия лаптоп със сешоар или във фурната, трябва да знаете, че процеса на окисление на дънната платка вече е започнал и пълното почистване може да стане само в сервизен център. Ако бездействате, след няколко дни ще започне да се окислява, пистите започват да се разяждат и корозират и платката вече ще се окаже негодна за ремонт. Най-важното – не се панирайте и помнете вашия надежден партньор е винаги на ваше разположение!